Tietoa pääntautitilanteen huomiomisesta Gumbölessä

15.6.2022

Rataharjoituksemme käynnistyvät taas tänä viikonloppuna ja ovat avoimia myös ulkopuolisille ratsukoille. Jotta kaikki tuntisivat olonsa turvalliseksi, niin haluamme kertoa pääntautitilanteestamme avoimesti.

Toukokuussa 16.5. todettu pääntauti yhdellä tallin hevosista ei ole levinnyt muille hevosille Gumbölessä. Tallimestaria konsultoivat eläinlääkärit Viikistä ovat ohjeistaneet sairastuneen hevosen eristyksen jatkamista, mutta antaneet luvan muiden hevosten karanteeni päättymiseen ja palaamiseen normaaliin. Sairastunut hevonen pysyy eristettynä kunnes sen testitulokset ovat negatiivisia.

Gumbölessä talli sijaitsee kaukana ratsastusalueista ja eristyksessä oleva hevonen ei ulkoile näillä alueilla. Harjoituksiin tulevat ulkopuoliset ratsukot eivät saa mennä tallin piha-alueelle tai talleihin. Ratsastusalueilta löytyy kaksi vesipistettä sekä kuivakäymälä.

Seura haluaa osaltaan kiittää kaikkia siitä, että leviäminen onnistuttiin estämään, uusia tapauksia ei tullut ja pääsimme jatkamaan toimintaa näinkin pian!