Seurapisteet poistuvat käytöstä

30.4.2021

Vuoden 2020 toiminnantarkastuksessa seura on saanut huomautuksen seurapistejärjestelmästä. Seurapisteet katsotaan talkootyöstä maksetuiksi palkkioiksi, jolloin ne on ilmoitettava verottajalle. Seuran asema yleishyödyllisenä toimijana edellyttää, ettei yhdistyksen toiminnan tarkoituksena ole taloudellisen edun tavoitteleminen jäsenistölle. Talkootyön tulee siis olla vastikkeetonta ja jäseniä kohdella yhdenvertaisesti tapahtumissa.

Tämän huomautuksen seurauksena seurapistejärjestelmä poistuu valitettavasti käytöstä. Aiemmin kerättyjä pisteitä voi käyttää vielä toukokuun rataharjoituksissa. Uusista tapahtumista pisteitä ei enää jaeta.

Positiivista palautetta jäsenistöltä saaneen pistejärjestelmän korvaamiseksi seura pyrkii jatkossa järjestämään enemmän tapahtumia ja toimintaa, joihin osallistuminen on jäsenille maksutonta tai entistä edullisempaa. Maksuttomien tapahtumien järjestäminen ja tapahtumien taloudellinen tukeminen edellyttää seuralta hyvää taloudellista tilannetta sekä aktiivisia tapahtumajärjestäjiä. 

Kilpailujärjestäminen on seuran pääasiallinen tulonlähde ja hyvä taloudellinen tilanne syntyy yksinomaan kesän kisojen vuotuisesta järjestämisestä. Kuten ennenkin, talkootyöllä on perustavanlaatuinen merkitys kisajärjestämisessä. Pisteitä talkootyöstä ei siis enää saa, mutta toimihenkilöruokailu, hyvä yhteishenki, mahdollisuus vaikuttaa ja yhdessä koetut onnistumiset ratsastusurheilun edistämiseksi ovat tarjolla edelleen. Talkoohengen nostattaminen kisojen järjestämiseksi on hallituksen tärkeimpiä tavoitteita, joten jos siihen tulee ajatuksia, älä epäröi ottaa yhteyttä!

Se, mitä tapahtumia ja toimintaa sitten järjestetään, riippuu jäsenistöstä. Viimeaikoina olemme saaneet nauttia aktiivisesta rataharjoitustoiminnasta aktiivisten jäsenten ansiosta sekä koulu- että esteratsastuksessa. Halukkuutensa itseään kiinnostavan tapahtuman järjestämiseen sekä toiveet ja ehdotukset tapahtumista voi ilmoittaa suoraan hallitukselle tai ottaa puheeksi tallin käytävällä.

Nähdään kisoissa!

Gumbölen Ratsastajat ry:n hallitus